Aandenken aan Nijmegen,

Wij hebben verschillende producten voor u bijvoorbeeld een handdoek of badlaken bedrukt met een landkaart van Nederland, rode stip met de naam van Nijmegen waar het aangeeft waar de stad ligt en wij hebben meer unieke producten voor u als aandenken, kijk in onze winkel. Deze unieke stad met zijn cultuurhistorie en evenementen is een van de oudste stad van Nederland en meer dan tweeduizend jaar oud en van af de rivier de Waal strategisch gezien op een heuvel gelegen. Nijmegen (Noviomagus) was voor de Romeinen zeer strategisch gelegen stad en hadden hun grootste 10e legioen hier gelegerd om dat het grensde aan het zogenaamde Germaanse gebieden daar bloeide ook handel tussen de Germanen en de Romeinen op. En het was het Noordelijk gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij ‘de Valkhof’ een verblijfplaats liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van zijn Rijk kon uitkijken. Het is een stad met een rijke geschiedenis en onder gezag van Karel de Grote was de Nijmeegse burger de meest bevoorrecht van Europa. In 1230 verwierf de stad formeel haar stadsrechten. En in de tegenwoordige tijd is het nog steeds een stad dat in belangstelling staat bij veel mensen van over de hele Wereld, met zijn evenementen zoals International Vierdaagse van Nijmegen, waar tienduizenden aan meedoen om een glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen om daarna te feesten.

Het historische pand uit 1612, Stadscafé ‘De Waagh’: het is niet te missen en is een blikvanger van Nijmegen op de Grote Markt en respect voor 4 eeuwen geschiedenis, dat omringd is door sfeervolle cafeetjes en gezellige terrasjes. En de laatgotische Grote Sint Stevenskerk gelegen in het hart van Nijmegen en indrukwekkende lijnenspel in de architectuur heeft met een grafmonument dat indruk maakt, van Catharina van Bourbon uit 1512 heeft. Een bezoek aan het Museum ‘Het Valkhof’ brengt u terug in de tijd van Rome, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis over de oudste stad, het Natuurmuseum Nijmegen voor jong en oud en hier gaat het over de flora en fauna. En aan gezelligheid ontbreekt het niet in Nijmegen. Nijmegen is een echte Universiteitstad sinds 1923 en dat kun je merken met zijn vele studenten. De stad ademt het bourgondische een zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Grote Markt, Koningsplein, met zijn restaurantjes en terrasjes met een lekker biertje of een goed glas wijn met een goed gerecht is het nagenieten op één van de vele terrasjes. De Waalkade staat voor gezellig eten, borrelen en een terrasje pakken, dan ben je echt onder de Nijmegenaren. Dit met een geweldig uitzicht over de waal zorgt voor een unieke ambiance. Of neem met familie, vrienden en vereniging, bijvoorbeeld de Pannenkoekenboot die over de rivier de Waal vaart en een geweldig uitzicht op de stad Nijmegen hebt, u vaart onder de Waalbruggen door en genieten van onbeperkt pannenkoeken eten, dit is geweldig voor jong en oud en dit kan op woensdag t/m zondag. En als aandenken voor het uitje van familie, vrienden en verenigingen naar Nijmegen wilt u vast een souvenir een leuk T-shirt of handdoek enz., wij hebben verschillende producten, zie onze winkel.

Shoppen in Nijmegen is echt fun,

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Deze straat van oorsprong ontstaan in de Romeinse tijd en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse straat heeft meer dan honderd winkeltjes. Plein 1944 is een gezellig ontmoetingsplein met veel winkels en boetiekjes. En vergeet niet de Houtstraat en Broerstraat met zijn verrassende winkeltjes is de moeite waard. En vergeet niet elk jaar zijn er Concerten in het Goffertpark waar Internationale Artiesten optreden en hebben opgetreden zoals, The Rolling Stones, U2, Robbie Williams enz., wat veel mensen trekt vooral uit buitenland en Nederland. Van deze unieke stad Nijmegen hebben wij voor u een leuk aandenken zoals een T-shirt met de voetstappen en de aantal kilometers of snijplank van Nijmegen enz,. zie onze producten in de winkel.