Herinnering aan Nijmegen,

Wie wil dit nu niet als u deze historische stad bezoekt met famile, vrienden of verenigingen, dan hebben wij voor u leuke herinneringen die zeker de moeite waard zijn en wij drukken het naar uw wens, zoals een handdoek, badlaken met kaart van Nederland en de stad Nijmegen als rode stip met locatie en zo kunnen wij nog meer voorbeelden laten zien zie onze producten in onze winkel. Gemeente Nijmegen, heeft tegenwoordig meer dan 170.000 inwoners. En met zijn ‘Radboud Universiteit’, waar ongeveer 19.000 studenten aanwezig zijn geeft de stad internationale allure. Nijmegen is een van de oudste steden van dit land en bestaat al meer dan 2000 jaar en van af de rivier Waal gezien op heuvels ligt. Nijmegen (Noviomagus) was voor de Romeinen zeer strategisch gelegen en hadden hun militaire legioenen hier gelegerd om dat het grensde aan het zogenaamde Germaanse volkeren. En het was het Noordelijk gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij een verblijfplaats liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van het Rijk kon uitkijken. Een stad met een rijke geschiedenis en onder gezag van Karel de Grote was de Nijmeegse bevolking de meest bevoorrechte mensen van Europa. In 1230 kreeg de stad stadsrechten. En de laatgotische Sint Stevenskerk gelegen in het hart van Nijmegen en indrukwekkende lijnenspel in de architectuur heeft met een mooi grafmonument van Catharina van Bourbon uit 1512 heeft.

Stad van cultuur en historie,

Zoals het Museum ‘Het Valkhof’ brengt u terug in de tijd van de Romeinen en leerzaam voor jong en oud, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis over de oude stad Nijmegen, het Natuurmuseum Nijmegen voor jong en oud en hier gaat het over de Gelderse rivierlandschap. Ook zijn er leuke evenementen zoals in het Goffertpark waar wereldberoemde artiesten optreden en hebben opgetreden: The Rolling Stones, U2, enz.. En de International Vierdaagse van Nijmegen waar vele mensen van over de hele wereld aan meedoen, om een glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. En door het hele centrum zijn feesten met muziek zoals op de pleinen. De stad ademt een zuidelijke sfeer uit, zoals de Grote Markt, Koningsplein, hebben veel terrasjes om met een lekker biertje of een goed glas wijn nategenieten. De Waalkade staat synoniem voor gezelligheid om in een restaurant te eten, borrelen en heerlijk een terrasje pakken. Dit met een spectaculair uitzicht over de rivier de Waal zorgt voor een geweldige ambiance. Of neem met  de hele familie, bijvoorbeeld de Pannenkoekenboot die over de Waal vaart en u hebt een geweldig uitzicht op de stad Nijmegen u vaart onder de bruggen door en u kunt genieten van onbeperkt pannenkoeken eten, woensdag t/m zondag. En als aandenken voor het uitje van familie, vrienden en verenigingen naar Nijmegen wilt u vast een souvenir een leuk T-shirt of handdoek of badlaken, enz., wij luisteren ook naar uw wensen en hebben verschillende producten. Zie onze winkel.

De stad is bourgondisch en heeft een gemoedelijke sfeer. Als je oog hebt voor het verleden, dan kun je ruimschoots genieten van de rijke afwisseling aan cultuurhistorie dat kenmerkend is voor Nijmegen. Een echte stad om een historische wandeling te maken. Op 24 februari 1944, is een groot deel van het centrum per ongeluk door de geallieerden verwoest door een bombardement, maar dat oude monumenten en nieuwbouw goed samen gaat is een feit, met zijn straatjes en zijn boven- en beneden stad.  Deze stad trekt veel toeristen uit de hele wereld en het is een echte wandel stad. Winkelen in Nijmegen, heeft veel te bieden leuke knusse winkeltjes en waar je persoonlijk geholpen wordt en de Lange Hezelstraat de oudste straten van Nederland met winkels die in de Romeinse tijd is ontstaan en nu nog herkenbaar is. Of breng een bezoek aan de moderne de Marikenstraat met diverse winkels met twee verdiepingen en de ‘Molenpoort Passage’ met winkeltjes, dat is ook al een wandeling op zich. En wie wil hier nu geen souvenir van hebben, bekijk onze producten zoals een wandel T-shirt, handdoek, badlakens of bijvoorbeeld snijplank bedrukt, zie onze winkel.