Gemeente Nijmegen

Gemeente Nijmegen telt tegenwoordig met meer dan 170.000 inwoners en is een bloeiende stad vol cultuur, kunst en vele evenementen. En met zijn Radboud Universiteit sind 1923, waar ongeveer negentienduizend universitaire internationale studenten aanwezig zijn geeft de stad internationale aanzicht en geeft de stad sfeer met zijn cafeetjes, terrasjes. Waar ook veel toeristen naar toetrekken om de stad te ontdekken en geeft plezier voor jong en oud, waar u uren kunt rondslenteren. Er is een boven en een beneden stad en dus leuk om te ontdekken en om te zien hoe Rijksmonumenten en nieuwe Architectuur samen gaat. Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland en bestaat al meer dan 2000 jaar. Nijmegen (Noviomagus) was voor de Romeinen zeer strategisch gelegen en hadden hun grootste legioen hier gelegen en dus een echt militaire Romeins bolwerk, om dat het grensde aan het zogenaamde Germaanse gebieden, maar waar ook handel werd gedreven en de stad verder ontwikkelde. En het was het noordelijk gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij een soort van verblijfplaats liet bouwen en waar Karel de Grote over zijn noordelijk deel van zijn Rijk kon uitkijken en waar hij graag verbleef. Een stad met een rijke geschiedenis en onder gezag van Karel de Grote was de bevolking van Nijmegen de meest bevoorrechte burger van Europa. In 1230 kreeg Nijmegen formeel haar stadsrechten. De laatgotische  Grote St. Stevenskerk gelegen in het hart van Nijmegen en heeft een geweldige lijnenspel van Architectuur en heeft een indrukwekkend grafmonument van Catharina van Bourbon uit 1512. Nijmegen een stad waar u graag een souvenir van zou willen en wij hebben voor u speciale producten en wat dacht u van een T-shirt, handdoek/badlaken die wij kunnen bedrukken voor u, maar wij luisteren natuurlijk ook naar uw wensen. Zie onze producten in de winkel.

En vergeet niet elk jaar zijn er concerten in het Goffertpark waar internationale grote artiesten optreden en hebben opgetreden zoals: The Rolling Stones, Robbie Williams, Guns N’Roses en nog veel meer artiesten. En zoals de international Vierdaagse, waar tienduizenden uit alle windhoeken van wereld aan deelnemen om een glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen en dan deel te nemen aan de feesten, wat veel mensen trekt vooral uit buitenland en Nederland. De stad ademt een zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Grote Markt, Koningsplein, met zijn restaurantjes en terrasjes met een lekker biertje of een goed glas wijn nagenieten op zijn Bourgondisch op één van de vele terrasjes of genieten van een heerlijke lunch of diner. De Waalkade in de zomer is het daar een drukte van belang om hier gezellig eten, borrelen en op een terrasje met vrienden of familie een gezellige avond te hebben. Dit met een spectaculair uitzicht over de waal met zijn boten zorgt voor een unieke ambiance. Of neem met familie en kinderen, vrienden of vereniging, bijvoorbeeld de boot om Pannenkoeken te eten, die over de rivier de Waal vaart en een geweldig mooi uitzicht op Nijmegen heeft, u vaart onder de Waalbruggen door maar ook ondertussen kunt genieten van onbeperkt pannenkoeken eten, dat kunt u doen op woensdag t/m zondag. En dan is een  aandenken voor uw uitje van familie, vrienden en verenigingen, naar Nijmegen een souvenir waard bijvoorbeeld een leuk T-shirt of handdoek/badlaken, bedrukt met landkaart en rode stip als locatie enz., maar wij hebben meer. Zie onze verschillende producten.

Shoppen in Nijmegen is echt fun

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Deze van oorsprong Romeins en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse straat met winkels. Het historische pand uit 1612, ‘De Waagh’: het is niet te missen en is een blikvanger van Nijmegen op de Grote Markt of Kruismarkt, met zijn Renaissance en respect voor vier eeuwen geschiedenis, dat omringd is door sfeervolle cafeetjes en gezellige terrasjes, waar je gezellig kunt genieten van het gekeuvel van de mensen om je heen. De stad geeft een zuidelijke en bourgondische sfeer met zijn restaurantjes. Plein 1944, is een gezellig plein met veel winkels en boetiekjes. Een leuke handdoek of badlaken bedrukt als herinnering van de evenementen is dus wel iets voor u. Zie onze producten in de winkel.