Gemeente Nijmegen

Gemeente Nijmegen heeft tegenwoordig meer dan 170.000 inwoners en is een bloeiende stad vol van cultuurhistorie en evenementen. De Radboud Universiteit, waar ongeveer negentienduizend universitaire studenten op aanwezig zijn geeft de stad internationale allure en geeft de stad sfeer met zijn cafeetjes, terrasjes. Nijmegen, waar veel toeristen naar toetrekken om de stad te ontdekken en geschikt voor jong en oud is, waar u uren kunt rondlopen. Er is een boven en een beneden stad en dus leuk om te ontdekken en om te zien hoe Rijksmonumenten en nieuwe Architectuur samen gaat. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en bestaat al meer dan 2000 jaar en van af de Waal gezien op heuvels ligt. Nijmegen (Noviomagus) was voor de Romeinen zeer strategisch gelegen en hadden hun grootste militair legioenen hier gelegerd om dat het grensde aan het zogenaamde Germaanse gebieden, en al snel uit groeide tot een woonplaats voor de Romeinen, er ontstond ook handel tussen de Germanen en Romeinen. En het was het Noordelijks gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij de ‘Valkhofburcht’ een verblijfplaats liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van zijn Rijk kon uitkijken. Een stad met een rijke geschiedenis en onder gezag van Karel de Grote was de Nijmeegse burger de meest bevoorrechte mensen van Europa. In 1230 verwierf de stad formeel haar stadsrechten. Nijmegen een stad waar u graag een souvenir van wilt hebben en die hebben speciale producten voor u wat dacht u van een T-shirt, handdoek, badlaken die wij kunnen bedrukken voor, zie onze producten in de winkel.

De Internationale Vierdaagse Nijmegen

De vierdaagse van Nijmegen waar tienduizenden mensen uit alle hoeken van de Wereld aan deel nemen om de glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen, en daarna de feesten willen meemaken dat ieder jaar in Juli plaats vindt en de feesten zijn door het hele centrum, dus een hele belevenis is voor u. Dus hier is een souvenir wel op zijn plaats als herinnering aan de Nijmeegse Vierdaagse. Bijvoorbeeld een leuke T-shirt van goede kwaliteit katoen en bedrukt met voetstappen, het aantal voetstappen wat u gelopen hebt en de kilometers en we hebben meer producten voor u zie onze winkel.

Er zijn meer mogelijkheden in Nijmegen om bijvoorbeeld een historische wandelingen met familie, vrienden of verenigingen te maken door de stad. De rijke cultuurhistorie van Nijmegen is al tweeduizend jaar oud sinds de Romeinen zich hier gevestigden hadden. Eerst een bezoek aan ‘Museum Het ‘Valkhof’ die neemt u mee terug in de tijd naar Rome en dat is echt een aanrader. Winkelen in Nijmegen, heeft veel te bieden leuke knusse winkeltjes en waar je persoonlijk geholpen wordt en De Lange Hezelstraat de oudste winkelstraat van Nederland die in de Romeinse tijd is ontstaan en nu nog herkenbaar met zijn honderden winkels en waar je uitkomt op de Grote Markt of Kruismarkt met zijn restaurantjes en terrasjes voor zijn hapjes en drankjes.  De stad ademt een zuidelijke Bourgondische en gemoedelijke sfeer uit. Als je oog hebt voor het verleden, dan kun je ruimschoots genieten van de rijke afwisseling aan cultuurhistorie dat kenmerkend is voor Nijmegen. Daarvoor hebben wij ook een leuk aandenken voor u en wat dacht u van een handdoek of badlaken, bedrukt met Nederland met daar in een rode stip met naam Nijmegen er bij en dit is een van de geweldige souvenirs die wij hebben voor u hebben. Zie onze producten in de winkel.