Over de stad Nijmegen

Nijmegen, een stad waarvan u graag een souvenir als herinnering wilt hebben, zie onze producten. Gemeente Nijmegen, heeft tegenwoordig meer dan 170.000 inwoners en is een bloeiende stad vol van evenementen. En met zijn Radboud Universiteit, waar ongeveer 19.000 universitaire studenten aanwezig zijn geeft de stad internationale allure en geeft de stad sfeer met zijn cafeetjes en terrasjes. Waar ook veel toeristen naar toetrekken om de stad te ontdekken en fun voor jong en oud, waar u uren kunt rondslenteren. De stad aan de rivier de Waal en gebouwd op heuvels. En vanwege de strategisch ligging heeft de stad Nijmegen een historie van meer dan 2000 jaar. In de tijd van het Romeinse Rijk waren er veel Romeinse legioenen gelegerd in Nijmegen. En het was het Noordelijk gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij ‘de Valkhof’ een verblijfplaats liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van zijn Rijk kon uitkijken. En liggend in het Land van Maas en Waal waar ook een lied over geschreven is door Boudewijn de Groot. Ja dit is een stad waar je graag een souvenir als aandenken wilt hebben, zie onze producten.

Tegenwoordig is het overblijfsel het Museum ‘het Valkhof’ met zijn wisselende exposities, eeuwenoude schilderijen en meer en waar je terug in de tijd gaat en echt de moeite waard is. De stad Nijmegen is tegenwoordig ook een stad van parken en monumenten. Winkelen in Nijmegen, heeft veel te bieden leuke knusse winkeltjes en waar je persoonlijk geholpen wordt en de Lange Hezelstraat de oudste winkelstraat van Nederland die in de Romeinse tijd is onstaan en nu nog herkenbaar met zijn honderden winkels en waar je uitkomt op de Grote Markt. Het historische pand uit 1612, Stadscafé en restaurant ‘De Waagh’ blikvanger van Nijmegen op de Grote Markt, eerbetoon aan de Renaissance. dat omringd is door sfeervolle cafeetjes en gezellige terrasjes en ook het Koningsplein met zijn vele cafés en terrassen.  Je kunt hier stadswandelingen en gezellig shoppen en culinaire of op terras naar mensen kijken en samen met familie of vrienden of verenigingen en daar graag aan wilt blijven herinneren zie onze souvenirs zoals een T-shirt enz.

En vergeet niet elk jaar zijn er concerten in het Goffertpark waar Internationale grote Artiesten optreden en hebben opgetreden zoals, U2, The Rolling Stones, Robbie Williams enz., wat veel mensen trekt vooral uit buitenland en Nederland. En natuurlijk niet te vergeten de wereldberoemde Internationale Vierdaagse wat jaarlijks een terugkerend evenement waar tienduizenden aan meedoen om een glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen en in juli plaats vindt en daarom hebben wij speciale souvenirs voor u bijvoorbeeld een leuk T-shirt bedrukt, badhanddoek en handdoek als souvenir van Nijmegen.

Op 24 februari 1944, is een groot deel van het centrum per ongeluk door de geallieerden verwoest door bombardement, maar Nijmegen heeft bewezen na de opbouw dat oude monumenten en nieuwbouw goed samen gaat, met zijn straatjes en vele winkels en zijn boven- en beneden stad. Plein 1944 is een gezellig ontmoetingsplein met veel winkels en leuke boetiekjes. De stad ademt een zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. De Waalkade staat synoniem voor gezellig eten, borrelen en een terrasje pakken. Dit met een spectaculair uitzicht over de waal zorgt voor een unieke ambiance.Een souvenir is dus wel een leuk idee voor verenigingen, vrienden of familie om een herinnering aan deze stad te hebben en u kunt het bestellen bij ons. Zie de producten in de Winkel, zoals een handdoek/badlaken bedrukt met een kaart van Nederland en locatie waar Nijmegen ligt, wij hebben meer producten voor u.