Souvenir Nijmegen, wij hebben verschillende producten voor u bijvoorbeeld een handdoek of badlaken bedrukt met een landkaart van Nederland, rode stip met de locatie van Nijmegen erbij. Zie ook onze T-shirts die wij bedrukken met voetstappen en aantal kilometers, maar wij luisteren ook naar uw wensen zie voor meer mogelijkheden in de winkel. Het is echt een leuke herinnering aan deze unieke Stad om terug te kijken. Gemeente Nijmegen, heeft tegenwoordig meer dan 170.000 inwoners en is een bloeiende stad met sfeer en vol van evenementen. En met zijn ‘Radboud’ Universiteit, waar ongeveer 19.000 universitaire studenten op aanwezig zijn geeft de stad internationale allure en gezelligheid. Nijmegen de oudste stad van ons land bestaat al meer dan 2000 jaar en van af de rivier de Waal strategisch gezien op heuvels ligt. Nijmegen (Noviomagus) was voor de Romeinen zeer strategisch gelegen en hadden hun grootste millitaire legioen hier gelegerd om dat het grensde aan het zogenaamde Germaanse volkeren. En later was het Noordelijk gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij de ‘Valkhof’ een soort Burcht of verblijfplaats liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van zijn Frankische Rijk kon uitkijken. Een stad met een rijke geschiedenis en onder gezag van Karel de Grote was de Nijmeegse burger de meest bevoorrechte bevolking van Europa. In 1230 verwierf de stad formeel haar stadsrechten.

De stad ademt een zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. En zoals de International Vierdaagse van Nijmegen, waar tienduizenden aan meedoen om een intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen en dan deel te nemen aan de feesten die zijn door het hele centrum van de stad. Het historische pand uit 1612, met zijn Stadscafé en restaurant “De Waagh’: het is niet te missen en is een blikvanger van Nijmegen op de Grote Markt, met zijn Renaissance en respect voor vier eeuwen geschiedenis, met zijn beeld van Mariken van Nieumeghen en dat omringd is door sfeervolle cafeetjes en gezellige terrasjes. Koningsplein, met zijn restaurantjes en terrasjes met een lekker biertje of een goed glas wijn nagenieten op één van de vele terrasjes. De Waalkade staat synoniem voor gezellig eten, borrelen en een terrasje pakken, waar veel mensen uit de stad naar toetrekken. Dit met een spectaculair uitzicht over de rivier de waal zorgt voor een unieke Bourgondische ambiance. Als je met de Vierdaagse mee doet met familie, vrienden of verenigingen, is het wel leuk om bijvoorbeeld een T-shirt bedrukt met aantal kilometers met voetstappen die er gezet zijn en we hebben meer, zie onze produkten.

En vergeet niet elk jaar zijn er concerten in het Goffertpark waar Internationale grote Artiesten optreden en hebben opgetreden zoals, U2, Robbie Williams, The Rolling Stones, enz., wat veel mensen trekt vooral uit buitenland en Nederland. Shoppen in Nijmegen is echt fun voor jong en oud, De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Deze van oorsprong Romeinse straat en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse centrumstraat heeft meer dan honderd winkeltjes. Plein 1944 is een gezellig ontmoetingsplein met veel winkels en boetiekjes. En vergeet niet de Houtstraat en Broerstraat met zijn verrassende winkeltjes is de moeite waard. Een bezoek aan het Museum ‘Het Valkhof’ brengt u terug in de tijd van de Romeinen en is voor jong en oud de moeite waard, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis over de oudste stad, het Natuurmuseum Nijmegen voor jong en oud en hier gaat het over de flora en fauna Gelderse rivierlandschap. Van deze unieke stad Nijmegen hebben wij voor u een leuk aandenken zoals handdoek, badlaken met kaart van Nederland en daarop een rode stip met locatie Nijmegen, of een T-shirt met de voetstappen en de aantal kilometers of snijplank van Nijmegen enz,. en wij luisteren ook naar de wensen van de klant. Zie onze producten in de winkel.