Gemeente Nijmegen, heeft tegenwoordig meer dan 170.000 inwoners en liggend aan de Waal is het tegenwoordig een bloeiende stad vol van evenementen. En met zijn Universiteit, waar ongeveer negentienduizend studenten op aanwezig zijn geeft de stad gezelligheid en een internationale allure. Nijmegen is de oudste Nederlandse steden en vanaf de rivier de Waal ligt deze prachtige stad op heuvels. En vanwege de strategisch ligging heeft de stad Nijmegen een historie van meer dan 2000 jaar. In de tijd van het Romeinse Rijk waren er veel Romeinen en werd een vesting met grootste 10e legioen gelegerd in Nijmegen (Noviomagus) en het grensde aan het zogenaamde gebieden van Germaanse volkeren en waar de handel al snel ontwikkelde. En het was het Noordelijk gelegen verblijf plaats van het Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij een verblijfplaats of burcht liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van zijn Frankische Rijk kon uitkijken. Op 24 februari 1944, is een groot deel van het centrum per ongeluk door de geallieerden verwoest door bombardement, maar Nijmegen heeft bewezen na de opbouw dat oude Rijksmonumenten en nieuwbouw goed samen kan gaan, met zijn straatjes en vele winkels en boetiekjes en zijn boven- en beneden stad. Deze stad trekt veel toeristen uit de hele wereld en het is een echte wandel stad. En wie wil hier nu geen souvenir van hebben, bekijk onze producten zoals een wandel T-shirt, handdoek, badlakens of bijvoorbeeld snijplank bedrukt, zie onze winkel.

Een echte stad om een historische wandeling te maken. De rijke cultuurhistorie van Nijmegen is al tweeduizend jaar oud sinds de Romeinen zich hier gevestigden hadden. Een bezoek aan ‘Museum Het Valkhof’ neemt u terug in de tijd naar Rome van Romeinse Rijk en is echt een aanrader. de  Er zijn speciale stadswandelingen te maken, leuk voor verenigingen, vriendenclub’s en familie. En onder gezag van Karel de Grote was de Nijmeegse burger de meest bevoorrechte mensen van Europa. En nu nog steeds een belangrijke stad waar de mensen naar toetrekken voor het grote evenementen zoals in juli de Internationale Vierdaagse waar tienduizenden aan meedoen om een glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken. Om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen en de feesten mee willen beleven, waar duizenden mensen naar toegaan. En wat dacht u van een leuke tocht met de Pannenkoekenboot over de rivier de Waal en mooi uitzicht op Nijmegen en onder de bruggen door vaart en onbeperkt pannenkoeken kunt eten, en het is mogelijk op woensdag t/m zondag. Een souvenir van deze wandelstad Nijmegen is voor u een aandenken waard en wij hebben een leuk bedrukt T-shirt of handdoek/badlaken enz., er zijn verschillend producten voor u, of u heeft een eigen wens dat is ook mogelijk. Kijk in onze winkel.

Winkelen in Nijmegen, heeft veel te bieden leuke knusse winkeltjes en waar je persoonlijk geholpen wordt en de Lange Hezelstraat de oudste winkelstraat die in de Romeinse tijd is ontstaan en nu nog herkenbaar is. Het historische pand uit de Renaissance, met zijn Stadscafé en restaurant “De Waagh’: het is niet te missen en is een blikvanger van Nijmegen op de Grote Markt of Kruismarkt, met zijn Renaissance en respect voor 4 eeuwen geschiedenis, dat omringd is door sfeervolle cafeetjes en gezellige terrasjes met een gemoedelijke sfeer. Of breng een bezoek aan de moderne de Marikenstraat met diverse winkels over twee verdiepingen en de ander leuke straatjes  en ‘Molenpoort Passage” met winkeltjes. Plein 1944 is een gezellig ontmoetingsplein met veel winkels en boetiekjes. En vergeet niet de Houtstraat en Broerstraat met zijn verrassende winkeltjes is de moeite waard.  De Waalkade staat synoniem voor gezellig eten, borrelen en een terrasje pakken met zijn Bourgondische zuidelijke sfeer. Dit met een spectaculair uitzicht over de waal zorgt voor een unieke ambiance en dat is ook al een wandeling apart enz,. Wanneer u met familie, vrienden en verenigingen, een bezoek hebben gebracht aan deze stad, dan wilt u echt een souvernir van Nijmegen dat wij voor u speciaal voor u bedrukken of hebt u eigen wensen dan is dat ook mogelijk, bekijk onze producten in de winkel.