Nijmegen (Noviomagus), de stad die meer dan 2000 jaar oud is en toen die tijd al een belangrijke legioen plaats was voor de Romeinen met zijn 10e legioen en strategisch gelegen en grensde aan de zogenaamde gebieden van de Germanen. En het was het Noordelijk gelegen verblijf plaats van het Frankische Keizerrijk van Karel de Grote en waar hij de ‘Valkhof’ een verblijfplaats liet bouwen waar hij over zijn noordelijk deel van zijn Rijk kon uitkijken. Een stad met een rijke geschiedenis en onder gezag van Karel de Grote was de Nijmeegse bevolking de meest bevoorrechte burger van Europa. In 1230 verwierf de stad stadsrechten. De Gemeente Nijmegen heeft  tegenwoordig meer dan 170.000 inwoners en is nu ook een bloeiende stad en het is een Universiteit stad met veel studenten. De Internationale Vierdaagse Nijmegen, waar tienduizenden mensen uit alle hoeken van de Wereld aan deel nemen om de glorieuze intocht over de ‘Via Gladiola’ mee te maken om daarna het Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen, en daarna naar de feesten te gaan dat ieder jaar in Juli plaats vindt. Dus hier is een souvenir wel op zijn plaats als herinnering van de Nijmeegse Vierdaagse. Bijvoorbeeld een leuke T-shirt van goede kwaliteit katoen en bedrukt met voetstappen, het aantal voetstappen wat u gelopen hebt en de kilometers en we hebben meer producten voor u zie onze winkel.

Shoppen in Nijmegen is echt fun voor jong en oud, de Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Deze van oorsprong ontstaan in Romeinse tijd en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse centrumstraat heeft meer dan honderd winkeltjes. Plein 1944 is een gezellig ontmoetingsplein met veel boetiekjes. En vergeet niet de Houtstraat en Broerstraat met zijn verrassende winkeltjes is de moeite waard. De stad ademt een zuidelijke en gemoedelijke Bourgondische sfeer uit. Grote Markt, Koningsplein, met zijn restaurantjes en terrasjes met een lekker biertje of een goed glas wijn nagenieten op één van de vele terrasjes en heerlijke genieten van een lunch of diner. Midden op het Jansplein staat een prachtige Neo-classicisme gebouwde Koepelkerk (1837-1838); de Sint-Jan. Rondom de kerk zitten vele gezellige horeca gelegenheden waar je in de schaduw onder de bomen of lekker in de zon kunt genieten op het terras. En vergeet niet elk jaar zijn er concerten in het Goffertpark waar Internationale grote Artiesten optreden en hebben opgetreden zoals,  Robbie Williams, The Rolling Stones, U2, Gun N’Roses enz., wat veel mensen trekt vooral uit buitenland en Nederland. Van deze unieke stad Nijmegen hebben wij voor u een leuk aandenken zoals een handdoek, badlaken bedrukt met een afdruk van Nederland met rode stip de locatie van Nijmegen of snijplank van Nijmegen, enz,. zie onze producten in de winkel.

Er zijn meer mogelijkheden in Nijmegen om bijvoorbeeld een historische wandelingen met familie, vrienden of verenigingen te maken door de stad. De rijke cultuurhistorie van Nijmegen is al tweeduizend jaar oud en is ontstaan in het Romeinse Rijk en dat kun je in deze tijd nog steeds zien. Een bezoek aan ‘Museum ‘Het Valkhof’, die neemt u mee terug in de tijd naar Rome en dat is echt een aanrader voor jong en oud. Nijmegen heeft een boven en een benedenstad is ook de moeite waard en dan kom je ook bij de Waalkade. De Waalkade staat synoniem voor gezellig eten, borrelen en een terrasje pakken. Dit met een spectaculair uitzicht over de rivier de waal zorgt voor een unieke  ambiance. Nijmegen is ook leuk vanaf het water te bewonderen, dan kunt u zien dat het strategisch op heuvels is gebouwd eeuwen geleden dan kun je het beste de Pannenkoekenboot die over de Waal vaart nemen, u hebt een mooi uitzicht op Nijmegen en vaart onder de Waalbruggen door en u kunt genieten van onbeperkt pannenkoeken eten, op woensdag t/m zondag.  Een leuk souvenir als herinnering aan Nijmegen voor familie, vrienden en verenigingen, hebben wij voor u bijvoorbeeld een T-shirt, van goede kwaliteit katoen en bedrukt met voetstappen, het aantal voetstappen wat u gelopen heeft en de kilometers en wij hebben meer producten voor u zie onze winkel.